Blog

Op zoek naar Kleine Chris

Deze blog is een persoonlijk verhaal. Een verhaal over de Grote Chris die zijn Kleine Chris uit het oog is verloren en er weer naar op zoek gaat. Een verhaal over jezelf durven laten zien, doordat je in contact komt met wie je nog altijd bent.

Lees verder »

Kleur bekennen

Duidelijk je grenzen aangeven. Je hoort het overal. Maar wat dat dan precies is, is nog best een zoektocht. Een zoektocht die uiteindelijk leidt naar een gevoel van meer vrijheid. Hoe een ogenschijnlijk doodnormaal etentje met een goede studievriend daar een les in werd.

Lees verder »

Maak ruimte voor ruimte

Misschien zit ik niet helemaal op m’n plek, maar… M’n salaris is goed. Ik heb leuke collega’s. Mijn positie is mooi. Herken je de argumenten om tegen beter weten in te blijven waar je bent? In beweging (durven) komen begint bij ruimte maken voor je gevoel, leert het verhaal van een oude regenmaker ons.

Lees verder »

De kansen van weerstand

Weerstand en conflict. We slikken ze meestal liever in dan dat we er iets mee doen. En daarmee laten we uitnodigingen liggen tot betere relaties en samenwerking.

Lees verder »

Hulp vragen als kracht

Er zit meer in me, maar het komt er maar niet uit. Haptonomie helpt je wel die stap vooruit te maken en je volle vermogen aan te spreken. Niet door nog meer te doen en te analyseren. Juist door meer te voelen.

Lees verder »

Angst op de agenda

Op je hand ligt een klompje goud. Wat doe je: vastpakken of je hand openhouden? Het is een bekende metafoor die je laat stilstaan bij leiderschap. Bij uitstek in onzekere tijden van corona. Want creëer je ruimte of trek je aan de teugels van weleer?

Lees verder »